left
 

Loslaten komt het scherpst tot uiting aan het einde van het leven. Het roept dan ook de nodige weerstand op. Met de dood of met stervenden omgaan, is niet evident. Toch kan het een diepgaande en rijke ervaring zijn om bij een stervende aanwezig te blijven. Het levenseinde is immers ook een periode waarin de stervende en zijn omgeving uitgedaagd worden om terug te keren naar de essentie, naar wat er werkelijk toe doet. Wat geeft jou voldoende vertrouwen en de mogelijkheden om dat te doen? Hoe kan je de tijd aan een sterfbed zinvol invullen? Wat is ondersteunend voor de stervende?

Een workshop voor mensen die zich willen voorbereiden op een sterfgeval in de familie- of vriendenkring of die het professioneel omgaan met stervenden willen verdiepen. Of gewoon graag bezig zijn met de essentie van het leven.

De workshop wordt opgebouwd rond concrete info, ervaringsgerichte oefeningen, feed-back en uitwisseling.

We verkennen volgende aspecten:
- Hoe aanwezig zijn bij stervenden/rouwenden
- Omgaan met emoties
- Communicatievaardigheden
- Wat gebeurt er bij het sterven?
- Hoe is het mogelijk dat we dit kunnen verkennen?
- Ervaringsgerichte oefeningen rond het eigen sterven
- Hoe communiceren over de naderende dood? Tools.
- Eerste hulp bij conflicten

De workshop gaat door in een kleine groep zodat persoonlijke begeleiding mogelijk blijft. Na inschrijving volgt een telefonisch gesprek (voor zover dat nog niet gebeurd is) om te polsen naar jouw noden en verwachtingen zodat de inhoud van de workshop maximaal afgestemd kan worden op de behoeften van de groep rond dit thema.

Wanneer? maandag 25 maart 2019 en dinsdag 26 maart 2019, van 10u tot 17u.

Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, 9070 Heusden

Prijs? 220 euro (thee, koffie, water en soep zijn inbegrepen). Zelf lunch meebrengen.

Inschrijving? voor 4 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De inschrijving is definitief na het overschrijven van het bedrag op rekening nr. BE29 0004 4183 1764.

 

 

righttop
right

U mag de teksten van deze site vrij gebruiken en verspreiden, mits vermelding van www.izamen.be.