left
 

 lichtcirkel aangepastDe lichtcirkelmeditatie gaat tweemaandelijks door op een woensdagavond. Deze avond is bedoeld voor rouwenden en andere geïnteresseerden. Er wordt ruimte gegeven aan de subtiele verbinding met overleden geliefden. Tevens oefen je je innerlijk en intuïtief waarnemen. 


Wat houdt een lichtcirkelmeditatie in?

Door onze tijd te nemen en ruimte te geven aan de innerlijke gewaarwordingen die spontaan in ons opkomen, kunnen we onze dagdagelijkse vertrouwde gedachtegang even laten voor wat die is. Ons hoofd mag even stil worden zodat we ons terug bewuster worden van onze volledige ik en ons sterker kunnen verbinden met ons innerlijk intuïtief weten, met elkaar en met het leven. Vanuit die stevige basis geven we ruimte aan overleden geliefden waarmee we ons verbonden voelen, op een vrijblijvende en respectvolle manier.

Ik begeleid zelf de meditatie terwijl enkele ervaren mensen, vertrouwd met het concept, het geheel mee dragen. Indien je dat wenst, delen we onze eigen ervaringen bij de genoemde overledenen en/of helpen we om jouw ervaringen te kaderen. 

De lichtcirkelmeditatie is een concept dat uitgewerkt werd door vzw Timotheus (afdeling StER).

Voor rouwenden en andere geïnteresseerden

Een lichtcirkel kan diepgaand doorwerken en is vaak een bevestigend duwtje in de rug voor mensen in een rouwproces. Het is niet omdat de ander er fysiek niet meer is, dat jouw verbinding met hem of haar geen plaats meer zou mogen krijgen in de wereld. Die subtielere verbinding toelaten, is net heel belangrijk om uiteindelijk op een vrije manier verder te kunnen met je eigen leven.

Als je nog niet lang geleden iemand verloren hebt of het verlies nog pijn doet, kunnen daarbij best wat emoties naar boven komen. Je hoeft je daar zeker niet voor te schamen en je kan rekenen op een begrips- en respectvolle reactie. Als je voelt dat je meer tijd nodig hebt om je gevoelens te uiten en je verhaal te vertellen dan binnen een lichtcirkel mogelijk is, kan je bij mij altijd een individuele afspraak maken. 

Maar ook als je niet aan het rouwen bent, is deelnemen aan de meditatie altijd een bijzondere en helende ervaring. Door ruimte te geven aan de dood kom je immers voller in het leven te staan. Bovendien train je je vermogen om innerlijk en intuïtief waar te nemen.

Je hoeft je overigens niet verplicht te voelen om een overledene te noemen of ervaringen te delen. Als je gewoon wil deelnemen om voor jezelf te zien wat het met je doet, ben je zeker ook welkom.

Het is handig als je vertrouwd bent met mediteren, maar het is zeker niet noodzakelijk. 

Afspraken

Ik verwacht van deelnemers een open geest, respect voor de andere aanwezigen en discretie over wat anderen tijdens de lichtcirkel vertellen.

Het is fijn als je op tijd komt, zodat de meditatie niet verstoord wordt.

Je moet vooraf inschrijven want de plaatsen zijn beperkt. Je kan dit doen tot een uur voor het begin van de lichtcirkel. Indien via mail, check dan zeker of ik bevestigd heb.

NIEUW: lichtavonden voor rouwenden

Voor wie nood heeft om wat langer stil te staan bij zijn of haar verhaal en het rouwen zelf, zijn er op andere data licht-avonden. Meer info.

Praktische info

Wanneer? wo 15 maart 2023, wo 10 mei 2023, wo 5 juli 2023 

Waar? Heusden (Destelbergen), Blauwesteenstraat 63

Wanneer? van 19u30 tot 21u

Prijs? 10 euro per keer, ter plaatse te betalen.

Inschrijven? per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (0485/386 181)

UItnodiging: Wil je graag een uitnodiging per mail voor elke lichtcirkel ontvangen? Laat het mij weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vzw Timotheus (StER) organiseert ook maandelijks een lichtcirkel in Merksem.

Op zondag 19 maart en zondag 18 juni om 10u geef ik een lichtcirkel via Zoom. Inschrijven via Timotheus vzw.

 

 

righttop
right

U mag de teksten van deze site vrij gebruiken en verspreiden, mits vermelding van www.izamen.be.