left
 

Jaren geleden sprak ik met de broer van iemand die overleden was door middel van euthanasie. De man bekende hoe moeilijk hij het nog steeds had met die beslissing van zijn broer. “Iedere morgen word ik wakker met de vraag of wij dan niet goed genoeg voor hem gezorgd hebben”.

Vlak voor de uitvoering van de euthanasie bij haar dochter, hoort een moeder dat ze niet aanwezig mag zijn in de kamer.

Volwassen kinderen in verdriet en machteloosheid aan het sterfbed van hun moeder, begrijpen niet waarom de arts geen einde maakt aan haar stervensproces, dat zij als onwaardig ervaren.

Zo zijn er veel voorbeelden uit de praktijk. Iedereen hoopt dat het sterven van een dierbare waardig en sereen mag verlopen, maar vaak blijken er heel wat conflicterende emoties en behoeften naar boven te komen als het einde nadert.

Goede communicatie en voldoende ruimte geven aan ieders beleving kan veel leed voorkomen, maar hoe pak je dat aan? Hoe ga je om met alles wat er leeft rond een sterfbed? Hoe vermijd je dat conflicten escaleren?

De online workshop op vrijdag 14 oktober van 14u tot 17u is een aanrader voor iedereen die met het thema euthanasie te maken heeft en op zoek is naar handvatten om met mensen over dit delicate onderwerp te spreken. Inschrijven kan via www.connfinity.be.

Voor wie zich er graag verder in wil verdiepen, gaat er later op het jaar nog een workshop bij Iza-men in Heusden (Destelbergen) fysiek door.

Deze workshop werd uitgewerkt in samenwerking met vzw ConnFinity (bemiddeling bij levenseinde) en kan ook op vraag georganiseerd worden. De workshop richt zich zowel tot bemiddelaars, zorgverleners als andere geïnteresseerden.

Praktisch

Wanneer? vrijdag 14 oktober van 14u tot 17u.

Waar? online

Prijs? 95 euro

Info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0485 386 181

Inschrijven? via www.connfinity.be/aanbod/opleiding

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met vzw ConnFinity (bemiddeling bij levenseinde).

righttop
right

U mag de teksten van deze site vrij gebruiken en verspreiden, mits vermelding van www.izamen.be.