left
 

Rouwzorg bij het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte.

Wat met de liefde die je voor je kindje voelt? Hoe kan je mama of papa, oma of opa voor een sterrenkindje zijn? Hoe kan je je kindje een plek geven in de familie en in je leven?
Wat met alle gevoelens die in jou opkomen? Verdriet, wanhoop, troosteloosheid, spijt, liefde, angst, onzekerheid, woede, opluchting, verlangen, onrust, ... het zijn allemaal normale gevoelens, maar hoe ga je er mee om? Of wat als je dat niet voelt?
Wat met de spanningen die het gebeurde misschien wel veroorzaakt tussen jou en je partner, binnen je familie of met je omgeving?
Hoe moet het verder?

Als rouw rauw voelt, is warme zorg het antwoord.

Wat kan ik jou/jullie als zorg bieden?

 • De kans om het gebeurde te vertellen, desnoods verschillende keren
 • Een veilige ruimte om je gevoelens en gedachten te delen zonder dat er geoordeeld wordt
 • Een zachte, helende massage om jou fysiek en energetisch te ondersteunen
 • Een gezonde manier om ruimte te maken voor je emoties en er uiting aan te geven
 • Informatie rond rouw en aandachtspunten bij rouw
 • Coaching om bewust te worden van jouw persoonlijke noden, om specifieke problemen aan te pakken en uit te zoeken hoe het leven toch nog verder kan
 • Familiegesprekken om jou en je partner en/of familie (terug) te verbinden rond het kindje zodat jullie elkaar zo goed mogelijk kunnen ondersteunen
 • Rituelen om uitdrukking te kunnen geven aan jouw/jullie liefde voor het kindje en de blijvende verbinding met hem of haar
 • Opstellingen om het kindje op systemisch niveau de juiste plek binnen de familie te geven
 • Bemiddeling bij conflicten rond het gebeurde
 • Helende verhalen

Rouwzorg is bedoeld om warme ondersteuning te bieden bij het verwerken van het pijnlijke verlies en het zich ontvouwen van een subtielere verbinding met jullie kindje.
Enkel indien de rouwverwerking complex blijkt te verlopen, kan rouwtherapie nodig zijn. Dat is eerder uitzonderlijk: 80 à 90% van de mensen doorlopen een normaal rouwproces. Het is niet omdat je je op dit ogenblik totaal ontredderd voelt, dat je gevoelens abnormaal zijn.

Meer dan vijftien jaar geleden, verloor ik zelf mijn tweede kindje een week na de geboorte. Het leek alsof ik met mijn hele wezen op een harde muur botste. Ik ontmoette lieve, begripsvolle mensen, maar ook ongemak, stilzwijgen, niet willen zien. Terwijl de wereld gewoon verder draaide, stond ik stil. Een boek, een handleiding over wat je dan moet doen, was er niet. Ik werd teruggeworpen op mezelf en mijn eigen buikgevoel. Uiteindelijk vond ik daar, diep in de liefde voor mijn kind, terug houvast en richting. Naast de pijn van het verlies ontvouwde zich ook een mooie, lichte kant die mij tot op de dag van vandaag inspireert. In iedere sterrenouder straalt immers het licht van een sterrenkind en dat is best bijzonder.

Wil je graag een afspraak maken? Je kan mij bereiken via 0485 386 181 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als iets jou in het bijzonder aantrekt (gesprek, helende massage, coaching, opstelling, familiegesprek, ritueel...) dan kan je een sessie daarvoor boeken, anders starten we met een gesprek en bekijken we samen wat verder ondersteunend kan zijn voor jou/jullie.

Praktische info praktijk

righttop
right

U mag de teksten van deze site vrij gebruiken en verspreiden, mits vermelding van www.izamen.be.